• Навчально-методичний відділ НЦАОМ ім. О.М. Макарова
  • +38(056) 713-58-35 /
Новини
25 Жовтня, 2021 Новини

Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос».
м. Чернівці, 2021 р.

Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос» відбувся у Чернівцях з 4 по 8 жовтня 2021 року, який став черговим стартом до нових успіхів та досягнень у навчанні, науковій діяльності та технічній творчості талановитого юнацтва України.
З урочистим відкриттям Конкурсу учасників привітали: Віталій Яценко, директор Чернівецького міського центру юних техніків ім. Леоніда Каденюка, Олег Петров, голова Правління УМАКО «Сузір’я», Віктор Хуторний, голова журі Конкурсу, Марина Килимник, начальник навчально-методичного відділу Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова та директор ЗОШ №14 ЧМР Сергій Кізіма.
Враховуючи епідемічну ситуацію, Конкурс проходив в online-форматі, на базі Чернівецької загальноосвітньої школи №14 та Чернівецького міського центру юних техніків ім. Леоніда Каденюка.
У фіналі Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос» та в обговоренні онлайн-доповідей взяли участь 81 учасник із 11 областей України (31 населений пункт). Фінал конкурсу тривав 5 днів.
Працювали наступні секції: ракетно-космічна техніка, експериментальний ракетомоделізм, космічна біологія та медицина, екологія та космонавтика, астрономія, програмування та обчислювальна техніка, палеокосмонавтика, цивілізація за межами Землі, історія розвитку авіації та космонавтики.
В рамках Всесвітнього тижня космосу до Чернівців завітала команда Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова в кількості 5 здобувачів освіти та 3 наукових керівників.
Всі учасники команди дистанційно взяли участь у конкурсі та за підсумки фіналу конкурсу «Мирний космос», здобувачі освіти аерокосмічних класів НЦАОМ ім. О.М. Макарова отримали призові місця:
І місце:
Секція «Ракетно-космічна техніка» - ПШЕНИЧКА Євгеній,
«Погляд в майбутнє космічної техніки людства», 11 клас ліцею №18, м. Новомосковськ, Дніпропетровської області;
Секція «Людина. Земля. Всесвіт. (Палеокосмонавтика та космічна археологія)» -КОЧЕТКОВА Олександра, «Палеокосманавтика та космічна археологія», 11-А клас ТЕЛ НВК 61, м. Дніпро;

ІІ місце:
Секція «Космічна біологія та медицина» - НАЗАРУК Вероніка,
«Космічна біологія, медицина і психологія», 11-А клас ТЕЛ НВК 61, м. Дніпро;

ІІІ місце:
Секція «Людина. Земля. Всесвіт» - ДЯДЧЕНКО Глафіра,
«Код людства: Едем - космічна лабораторія. Модифікація людини», 11 клас, с. Балівка, Дніпропетровської області;
РЯЩЕНКО Ксенія, «Мистецтво та астрологія у житті Леонардо да Вінчі», 11-А-пр кл. ТЕЛ НВК 61, м. Дніпро.
У рамках Конкурсу також відбувся вебінар для вчителів фізики та астрономії, керівників гуртків науково-технічного напряму закладів позашкільної освіти «Аерокосмічна освіта учнів: досягнення та виклики». Спікер Сергій Кізіма, директор ЗОШ №14, вчитель фізики і астрономії, ознайомив педагогів з дієвими підходами до викладання астрономії, способами мотивації учнів до поглибленого вивчення космічного простору, розглянув на практичних прикладах вдале поєднання навчання і позашкільну активність. До обговорення питання пошуку талантів серед дітей та молоді, захоплених авіацією та космонавтикою, залучення учнівської молоді до рішення наукових і технічних завдань, популяризації космічних досліджень і науки долучились Олег Петров, голова Правління УМАКО «Сузір’я» та Микола Кірюхін, президент спілки наукових та інженерних об’єднань України.
Висловлюємо щиру подяку організаторам та учасникам Конкурсу за чудово проведений час!

 

 

 

 

 

 

 

Наші партнери

Наші постійні партнери

Державне космічне агентство України
Державне космічне агентство України
Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля»
Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля»
Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова»
Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова»
Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара
Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара
Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»
Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»
Інжинірингова школа Noosphere
Інжинірингова школа Noosphere
ISPACE SCHOOL Приватна школа в Києві
ISPACE SCHOOL Приватна школа в Києві